Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
 
 
 

 
 

INFORMATION

Hyresinbetalningar
Vi skickar kvartalsvis ut hyresavier med förtryckt inbetalningsbelopp samt bankgiro. Det går att betala in hyrav via bank eller internet. Har du problem med en hyresinbetalning kontakta oss direkt.  
Inflyttning
Dags för inflyttning i din nya lägenhet? Vi besiktar alltid lägenheten före din inflyttning och går igenom den tillsammans med dig som hyresgäst.
Hemförsäkring
Hemförsäkringen är ett viktigt skydd för dig. För att undvika ekonomiska förluster vid inbrott, brand, översvämning eller annan skada, skall du ha en hemförsäkring tecknad.
Uppfästning av tavlor m.m 

Användrätt typ av fästkrokar när du hänger upp tavlor, så att tapet och vägg skadas så lite som möjligt. Om du tex sätter upp en TV på väggen ska du tänka på att du måste laga efter dig.

OBS: det är inte tillåtet att borra eller spika i våtutrymme där ytskiktet och tätskikt kan skadas.

TRYGGHET & TRIVSEL

För att alla skall trivas med sina boenden, bör man respektera och komma överens med sina grannar. Du som flyttar in kanske kan hälsa på de du möter och förklara var du skall flytta in. Normalt får man säkert ett svar var de bor o s v. Om du skall ha en bjudning informera dina grannar om det. Nedan följer några övergripande regler som gäller i våra fastigheter.

Oljud och fest
Det som är skön musik för dig kan mycket väl vara oljud för andra. Mellan 22.00-07.00 skall det vara lugnt i fastigheten. Det innebär att musik och fest skall dämpas efter 22.00.  Oavsett dag så kanske dina grannar har andra vanor än du, kanske skiftjobb eller bara vill ha det lugnt o s v. Tänk på att du enligt hyreslagen ansvarar för dina gästers uppträdande och handlingar.

Trapphusen
Trapphusen är viktiga utrymningsvägar om en brand inträffar. Rök och brandutveckling minskas om inget brännbart förvaras i trapphusen. Hushålls sopor får inte förvaras i trapphuset i väntan på borttransport till soprum. Det ser illa ut men sprider framförallt lukt och ohyra. Det är inte tillåtet att röka i trapphuset eller hiss.
Tvättstugan
Tvättstugan skall alltid rengöras efter användandet. Om den som tvättat före dig missat det, tveka inte att påpeka detta. Normalt krävs rengöring av maskiner och golv. Se även anslag i tvättstugan.
Källare och vindsförråd
Här gäller liknande som för trapphusen. I förråd får inte brandfarlig vätska förvaras. Tänk på att alltid stänga dörrar efter dig. Det minskar inbrott och brandspridning om olyckan är framme. Normalt är att du blivit tilldelad ett förråd vid din inflyttning. Oavsett om du använder det eller inte bör du låsa det. Detta för att ingen annan skall börja använda det eller placera saker där.

Respektera dina grannar och vi får ett trivsamt boende

Uppsägning/avflyttning
När du tänker flytta. Kontakta oss. Normalt har du tre månaders uppsägning. Kontakta oss tidigt om du har skador i lägenheten för att göra en förbesiktning.

 

TIPS

Om du har problem med något i din lägenhet ber vi att du kontaktar oss via telefon eller mail. Några problem kan du dock enkelt själv avhjälpa, nedan följer några tips:

Trasiga lampor och lysrör
Du byter själv lampor och lysrör i lägenheten. Om du är osäker på hur man går tillväga kontakta oss.
Trasiga elsäkringar- huvudsäkring
Öppna ditt säkringsskåp och leta upp de säkringar som gått sönder. Ser du ingen trasig så börja med att kontrollera vilken del av lägenheten som elen är borta i och jämför med elsäkrings schemat du normalt har under elmätaren/säkringsskåpet. Tänk på att en spis kan ha flera säkringar. Om du har jordfelsbrytare till lägenheten så kontrollera även den. Byter du propp var noga med att kontrollera mot säkringsschemat att rätt propp sitter i säkringsskåpet.
Stopp i avloppet
Golvbrunnen gör du enkelt rent. Lyft på locket och plocka bort hår m m. Kvarstår stoppet kontakta oss.
Stopp i diskbänk
Töm ut vattnet från vasken. Prova därefter med att spola riktigt hett vatten direkt ner i vasken. Blir det inte bättre kontakta fastighetsskötaren. 
Stopp i toaletten
Börja med att ta bort vatten eller låt det sjunka undan. Fyll en hink med vatten och häll den från så hög höjd du kan direkt ner i WC-stolen. Släpper det inte, gör då en felanmälan.
Senast publicerad: 200611 | Powered by SiteSmart